ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ

Η προσωπική πινελιά στο χώρο που ζούμε κάποιο χρώμα, κάτι διαφορετικό μια «καλλιτεχνική πινελιά» είναι οι Τεχνοτροπίες που δίνουν ακριβώς «το διαφορετικό» στον χώρο: μια αντανάκλαση της ψυχής μας, σε ένα χώρο του σπιτιού!

Με τις τεχνοτροπίες μπορούμε να δώσουμε την «εντυπωσιακή πινελιά» και να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό.

Κάντε ξεχωριστό ένα τοίχο στο σαλόνι, το τζάκι, ή ακόμα τολμήστε σε διάφορα μέρη του σπιτιου όπως την κουζίνα αλλά και στην κρεββατοκάμαρα!

Απλές ή πολύπλοκες, διακριτικές ή εκκεντρικές, οι τεχνοτροπίες βαψίματος, διαφέρουν τόσο ως προς το βαθμό δυσκολίας όσο και ως προς το αποτέλεσμα που έχουν σκοπό να αποδώσουν.

Άλλες φορές την αίσθηση και την υφή υλικών (ξύλου, μετάλλου) άλλες την εντύπωση παλαίωσης και ωρίμανσης του χώρου και άλλες την ψευδαίσθηση του βάθους και του ανάγλυφου σε επίπεδες επιφάνειες.

Μια τεχνοτροπία μπορεί να κάνει τις τελικές επιφάνειες να είναι εντελώς λείες η μπορεί να είναι τραχιές, δίνοντας μια αμμώδη υφή.

Μια άλλη τεχνοτροπία μπορεί να δώσει την αίσθηση της παλαιότητας, άλλη να χαρίζει περισσότερο λάμψη, άλλη να είναι πιο απαλή στο μάτι.

Οι τεχνοτροπίες είναι ειδικές τεχνικές ελαιοχρωματισμού που όταν εφαρμοστούν σωστά, το αισθητικό τους αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γνώση και πολύ μεράκι.

Έχουμε την κατάλληλη γνώση και εμπειρία και μπορούμε να εφαρμόσουμε τις τεχνικές αυτές που μπορούν να μας εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα να είναι όπως ακριβώς το θέλετε.

Δείτε δείγματα εργασιών μας απο τεχνοτροπίες

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ

Η προσωπική πινελιά στο χώρο που ζούμε κάποιο χρώμα, κάτι διαφορετικό μια «καλλιτεχνική πινελιά» είναι οι Τεχνοτροπίες που δίνουν ακριβώς «το διαφορετικό» στον χώρο μια αντανάκλαση της ψυχής μας, σε ένα χώρο του σπιτιού!

Δείτε δείγματα εργασιώμν με τεχνοτροπίες και πώς μπορούμε να δώσουμε την «εντυπωσιακή πινελιά» και να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γνώση και πολύ μεράκι.

Έχουμε την κατάλληλη γνώση και εμπειρία και μπορούμε να εφαρμόσουμε τις τεχνικές αυτές που μπορούν να μας εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα να είναι όπως ακριβώς το θέλετε.

Δείτε δείγματα εργασιών μας απο τεχνοτροπίες

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει

Το χρώμα έχει τη δύναμη να επιδρά

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει και αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Έχει αποδειχτεί ότι οι προτιμήσεις μας είναι έμφυτες.

Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη.

Τα χρώματα υπάρχουν παντού στη ζωή μας…είναι πολύ σημαντικά καθώς συνοδεύουν την καθημερινότητά μας και χωρίς να το καταλαβαίνουμε επηρεάζουν και τη διάθεσή μας.

Είναι γνωστό πως τα χρώματα έχουν διάφορες σημασίες.

Έχετε βρεθεί ποτέ μέσα σε ένα μπλε δωμάτιο το οποίο σας έκανε να νιώσετε ήρεμοι και χαλαροί και μετά να μπήκατε σε ένα κόκκινο δωμάτιο και να αισθανθήκατε ομιλητικοί και ενθουσιώδείς;

Η αλλαγή στην διάθεσή σας αυτή δεν ήταν τυχαία – ήταν μια πραγματική ψυχοσωματική απάντηση στα χρώματα του δωματίου.

Τα χρώματα των δωματίων θα πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα κατά την διακόσμηση του σπιτιού.

Θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα με τα οποία θα αισθάνεστε άνετα, χρώματα τα οποία θα δημιουργούν την σωστή ατμόσφαιρα και θα εμπνέουν τα σωστά συναισθήματα σε εσάς και τους καλεσμένους σας μέσα σε κάθε δωμάτιο.

Ας ξεκινήσουμε με κάποια από τα πιο κοινά χρώματα: Το μπλε είναι χρώμα χαλαρωτικό και ξεκούραστο.

Είναι ιδανικό για τα υπνοδωμάτια αλλά μπορεί να καταστρέψει τη διάθεσή σας στην τραπεζαρία καθώς είναι ανασταλτικό της όρεξης.

Συνδυασμένο με το πράσινο, το μπλε αναδύει μια πολύ φυσική ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.

Για αιώνες το πράσινο ήταν αντιπροσωπευτικό της ζωής και της γένεσης, αλλά ταυτόχρονα, είναι συνδυασμένο και με το φθόνο και την απειρία.

Το πράσινο συμβολίζει μια συγκεκριμένη αρμονία τόσο στον φυσικό κόσμο όσο και στη ζωή και όπως και το μπλε είναι κι αυτό ένα πολύ χαλαρωτικό χρώμα.

Αντιθέτως, το κόκκινο είναι διεγερτικό της όρεξης και της συζήτησης.

Το κόκκινο είναι ένα δυνατό χρώμα το οποίο αντικατοπτρίζει τόσο το μίσος όσο και το πάθος.

Αντιπροσωπεύει επίσης τη δύναμη, εξ ου και η χρήση του από τους επώνυμους ηθοποιούς στο κόκκινο χαλί του Χόλυγουντ αλλά και από τα διευθυντικά στελέχη εταιρειών, άντρες ως επί το πλείστον δυναμικούς, στις γραβάτες τους!

Το κίτρινο είναι κι αυτό ένα δυνατό χρώμα και ως χρώμα του ήλιου είναι χρώμα χαρούμενο με θετική αύρα. Εντούτοις, μπορεί να είναι και το χρώμα της μελαγχολίας και της δειλίας.

Επιλέξτε προσεκτικά τις αποχρώσεις των χρωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που θα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας παρατηρώντας τα συναισθήματα που σας δημιουργεί η παρουσία τους.

Το ροζ είναι ένα απαλό χρώμα το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στη διακόσμηση και τα δωμάτια των μικρών κοριτσιών.

Ψυχολογικές έρευνες έχουν δείξει πως το ροζ έχει έντονη ψυχολογική επίδραση στους ανθρώπους δημιουργώντας τους ψυχική αδυναμία.

Το πορτοκαλί είναι μια μίξη του κόκκινου και του κίτρινου και γι’ αυτό έχει όλη τη ζεστασιά και τη θαλπωρή των δυο αυτών χρωμάτων.

Κάποιες αποχρώσεις του πορτοκαλί – όπως η απόχρωση της κολοκύθας και των φθινοπωρινών φύλλων – είναι διεγερτικές και ιδανικές για χρήση στην τραπεζαρία.

Το μωβ ήταν ανέκαθεν ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Αντικατοπτρίζει την αρχοντιά και την πνευματικότητα.

Το μωβ σε μικρές δόσεις λειτουργεί και ως διεγερτικό της δημιουργικότητας αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει κατάθλιψη και μελαγχολία.

Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο είναι αρκετά σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας τη σημασία των διαφόρων χρωμάτων καθώς και το πώς σας κάνουν να αισθάνεστε αυτά, για παράδειγμα, εάν το κίτρινο σας θυμίζει κάτι άσχημο από την παιδική σας ηλικία, τότε προφανώς, δεν είναι ιδανικό για εσάς.

Ταυτόχρονα, βέβαια, θα πρέπει να σκέφτεστε και πώς θα αισθάνονται οι καλεσμένοι σας με κάθε χρώμα.

Εάν για παράδειγμα το μπλε είναι το αγαπημένο σας χρώμα και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην τραπεζαρία σας, μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα να καταπιέσετε τις ορέξεις των καλεσμένων σας.

Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν σοφότερο να μην αδιαφορήσετε για την επίδραση που θα έχει το μπλε χρώμα στην όρεξη των καλεσμένων σας εκτός κι αν θέλετε να ανακηρυχθείτε στην χειρότερη μαγείρισσα και την πιο αφιλόξενη οικοδέσποινα της χρονιάς!

Το χρώμα είναι κραδασμός, κραδασμός είναι κίνηση, κίνηση είναι δραστηριότητα μιας θετικής ή αρνητικής δύναμης.

Ο δημιουργικός κραδασμός και ο καταστρεπτικός κραδασμός προέρχονται από την ίδια πηγή.

Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτήν την ενέργεια.

Εν συντομία …..

Το κόκκινο θεωρείται το χρώμα του πάθους και της έντασης…..

Το μπλε είναι το πιο δημοφιλές και αγαπητό χρώμα…και θεωρείται ότι γαληνεύει και εμπνέει κύρος…

Το πράσινο σχετίζεται με τη φύση και εμπνέει φρεσκάδα…

Το πορτοκαλί συνήθως σχετίζεται με προϊόντα χαμηλής τιμής αλλά ανοίγει και την όρεξη….

Το κίτρινο επιφέρει αισθήματα χαράς….

Το μωβ σχετίζεται με την πολυτέλεια και την πνευματικότητα….

Το μαύρο αποπνέει αέρα μυστηρίου αλλά και κομψότητας…

Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας… του ναρκισσισμού και της καθαρότητας…

Το χρώμα είναι η ουσία της δύναμης και της ζωής γύρω μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χρωματικό κραδασμό εποικοδομητικά ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε καταστροφικά.

Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε αρμονία με την δημιουργική δύναμη ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε εγωιστικά και για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η επίγνωση αυτής της αρχής μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερες ικανότητες για περισσότερη αρμονία.

Οι επιδράσεις των 5 βασικών χρωμάτων στην ψυχολογία του ανθρώπου

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει. Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Έχει αποδειχτεί ότι οι προτιμήσεις μας είναι έμφυτες. Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη. Το χρώμα είναι κραδασμός, κραδασμός είναι κίνηση, κίνηση είναι δραστηριότητα μιας θετικής ή αρνητικής δύναμης. Ο δημιουργικός κραδασμός και ο καταστρεπτικός κραδασμός προέρχονται από την ίδια πηγή. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτήν την ενέργεια.

Ας δούμε τις επιδράσεις 5 βασικών χρωμάτων στην ψυχολογία του ανθρώπου:

ΓΑΛΑΖΙΟ : Είναι το χρώμα του πνεύματος.

Το σύμβολό του στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Σχεδόν κάθε είδος γαλάζιου είναι καλό αλλά οι βαθύτερες αποχρώσεις του είναι καλύτερες. Το ανοιχτό γαλάζιο δείχνει μικρό βάθος και έναν αγώνα προς την ωριμότητα. Εκείνοι με την βαθιά απόχρωση γαλάζιου έχουν βρει το έργο τους κι έχουν συμμετοχή σ’ αυτό. Είναι κυρίως πνευματικά προσανατολισμένοι. “Το γαλάζιο είναι το χρώμα της συμπαντικής έλξης” σύμφωνα με τον Μπίρρεν. Είναι, ακόμα, το χρώμα της απελευθέρωσης, του συντηρητισμού και της αποδοχής των υποχρεώσεων.

ΠΡΑΣΙΝΟ :Είναι ο κραδασμός της ζωής στην ανάπτυξη.

Το καθαρό σμαραγδένιο πράσινο, ιδιαίτερα αν έχει μια χροιά γαλάζιου, είναι το χρώμα της θεραπείας. Είναι χρήσιμο, δυνατό και φιλικό. Έχει την συμπαντική έλξη της φύσης με την αίσθηση της ισορροπίας και της ικανότητας. Όσοι αγαπούν το πράσινο πιθανόν κατοικούν στο μεγάλο δάσος της ανθρωπότητας. ” Είστε ένας αξιοσέβαστος γείτονας, κατασκευαστής σπιτιών, γονέας, ψηφοφόρος, κηδεμόνας, συνεργάτης”. Η “πράσινη” προσωπικότητα προσπαθεί να υπερνικήσει την αντίθεση με σκοπό να επιτύχει αναγνώριση.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Είναι το χρώμα της ενέργειας ή του σεξ.

Μπορούμε ν’ αποδώσουμε στο κίτρινο τα θετικά στοιχεία της δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επινοητικότητας, ανεξάντλητης ενέργειας, δύναμης ισχύος, θάρρους, αυτοπεποίθησης και δύναμης του χαρακτήρα. Επίσης, σ’ αυτό αποδίδονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της διαμάχης, εριστικότητας, δογματικότητας και του θυμού. Το άτομο που προτιμά το κίτρινο έχει την τάση να είναι απόμακρο από τους άλλους. Έχει τις καλύτερες προθέσεις αλλά σπάνια κάνει οτιδήποτε γι’ αυτές. Το να απορρίπτει κανείς το κίτρινο, είναι σαν να απορρίπτει το καινούριο και την καινοτομία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι το χρώμα του ήλιου.

Είναι ένα ζωτικό και γενικά ένα ωραίο χρώμα που δείχνει περίσκεψη και ενδιαφέρον για τους άλλους. Το χρυσαφένιο πορτοκαλί είναι ζωτικό και δείχνει αυτοέλεγχο. Ενώ το καφετί πορτοκαλί δείχνει μία έλλειψη φιλοδοξίας και μία στάση αδιαφορίας. Το άτομο που προτιμά το πορτοκαλί θέλει να επιτύχει σε οτιδήποτε ασχολείται. Αναζητά την διέγερση και αναζητά να βιώσει πλήρως την ζωή. Είναι ένα πνεύμα που αγαπά την ελευθερία, που χαίρεται να έρχεται σ’ επαφή με τους άλλους, είναι εκ φύσεως ενθουσιώδες και ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό. Αυτό το άτομο είναι αισιόδοξο για το μέλλον του, αναζητώντας να επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητες του και έχει πολλά ενδιαφέροντα.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Είναι ένας κραδασμός ώθησης που συνδέεται με την επιθετικότητα και την κατάκτηση.

Είναι ένα ερεθιστικό χρώμα. Ο κόκκινος κραδασμός είναι το πνεύμα της δραστηριότητας, μια κινητήρια επιρροή. Μια προτίμηση γι’ αυτό το χρώμα τονίζει μια δυνατή σεξουαλική ορμή, μια δημιουργικότητα, μία επιθυμία για νέα πράγματα και νέους φίλους, για ταξίδια και αλλαγές ακόμα και στο περιβάλλον. Στην αρνητική του όψη υπάρχει μία επιθετική, πολεμοχαρής στάση, εγωκεντρικότητα και αστάθεια. Μπορεί να υποδηλώνει ενδιαφέρον για τα μυστικιστικά και τα απόκρυφα. Οι “κόκκινες” προσωπικότητες θέλουν να είναι οι εμπειρίες τους τέλειες και πλήρεις.

Οι επιδράσεις των 5 βασικών χρωμάτων στην ψυχολογία του ανθρώπου Πηγή : Edgar Cayce, Color and the Edgar Cayce Readings.